Branko Žigić: „Idemo u dobrom pravcu, spremamo se za nastavak sezone“

Nakon pobede njegovog tima, šef stručnog štaba Novosađana Branko Žigić izjavio je da je zadovoljan današnjom utakmicom i dobrom igrom.

– Druga utakmica za nama pokazala je rezultatski i jednim delom taktički da smo da dobrom putu. Posle utakmice u Subotici protiv Spartaka videlo se da smo u uvodnoj fazi priprema, fizički izgledamo dosta dobro. Ova utakmica protiv Indeksa, s obzirom na otpor protivnika koji je dva ranga niže od nas, pokazala je da idemo u dobrom smeru i da smo bili malo kokretniji od njih u završnici, postigli smo 6 golova što svakako prija, a nismo primili ni jedan – rekao je Žigić.

Ovom utakmicom završen je pripremni deo u Novom Sadu jer se od sutra ekipa RFK-a seli u Međugorje gde će boraviti narednih 10 dana.

–Sutra nas očekuje put na pripreme, idemo u Međugorje 10 dana gde nas takođe očekuju tri utakmice na kojima ćemo više da se pozabavimo o nekom taktičkom planu igre. Za sad sve ide kako treba, povređenih igrača nema, momci odlično podnose napore, a nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Očekujem da nas posluži i vreme kako bi mogli maksimalno da iskoristimo terene i da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje – nastavak prvenstva. Očekuje nas jedan težak zadatak, ciljevi kluba su dosta visoki, dosta izazovni, ali tu smo da damo sve od sebe i da opravdamo očekivanja kluba – istakao je Žigić.