Fodé Camara – novi fudbaler RFK Novi Sad!

Od Pariza, preko Zagreba i Dubrovnika, pa konačno do Međugorja, našoj ekipi priključilo se možda i najzvučnije pojačanje u ovom prelaznom roku. Reč je o Fodéu Camari, dvadesetčetvorogodišnjem levom beku poreklom iz Gvineje.

Jedno poprilično zvučno ime na prostorima Francuske i Grčke, u našu ekipu stiže iz PAE Chania (Grčka). Prošavši omladinsku školu francuskog drugoligaša SC Bastia, svoju profesionalnu karijeru započinje upravo u ovom klubu. Nastupao je još i za G. Ajaccio (Francuska), a potom odlazi u Grčku gde je protekle tri i po godine proveo u Olimpijakosu i povremno kao pozamljeni igač ekipi PAE Chania.

Sinoć u večernjim satima stigao je u hotel „Grande Casa“ gde trenutno boravi naša ekipa i u prijatnoj atmosferi upoznao se sa stručnim štabom i ostalim igračima. Već danas priključio se i treninzima.

– Veoma sam zadovoljan što sam došao u RFK Novi Sad, svi su me prijatno dočekali. Momci su me prihvatili, već sam se sa nekima upoznao i počeo sam da treniram. Uslovi su odlični i radujem se početku sezone – rekao je Camara.

Fodé će u našoj ekipi pojačati odbrambenu liniju, a dres „Kanarinaca“ zadužio je do jula 2023. godine.