Poraz Kanarinaca u polufinalu Memorijalnog turnira Andrija Anković

U današnjem prijateljskom meču odigranom na stadionu „GOŠK Gabela“ RFK Novi Sad poražen je rezutatom 1:0 (1:0). Strelac jedinog gola na meču bio je Čepo u 45. minutu.

SASTAVI:

JADRAN LUKA PLOČE: Margan, Manenica, Rodin, Čepo, Marić, Petrović, Kordić, Nikolac, Žderić, Glavina Romić. Igrali su još: Marić, Perić, Erceg.

RFK NOVI SAD: Elesin, Radivojević, V. Balabanović, Mladenović, Leandro, Serdar, Milošević, Jovanović, Blagojević, Jovanović, Blagojević, Jokić, Vlalukin. Igrali su još: Prodanović, Stanić, Mažić, Milosavljev, Kokir, M. Balabanović, Milovanović, Milisavljević, Reljić, Daničić, i Hrubik.

RFK Novi Sad je doživeo prvi poraz na pripremema u Međugorju. Kanarinci su izgubili u polufinalu Memorijalnog turnira Andrija Anković od ekipe Jadrana iz Ploča. Ekipa koju s klupe predvodi Branko Žigić je kažnjena za promašaje, ali treba napomenuti da je meč odigran na stadionu koji je bio težak za igranje.

Kanarinci su odlično počeli meč. U prvih deset minuta su imali dve odlične prilike, a najbolju je propustio Vojislav Balabanović u 16. minutu kada je posle odlične akcije celog tima pogodio stativu. Ekipa sa Detelinare je stvarala šanse, ali nije uspela da iskoristi nijednu u prvom poluvremenu. Kada su svina stadionu pomislili da će se na poluvreme otići bez golova ekipa Jadrana iz Ploča je uspela da postigne gol. Smušenost u odbrani iskoristio je Ivano Čepo koji je savladao golmana Elesina.

U drugom poluvremenu RFK Novi Sad je krenuo na sve ili ništa sa željom da stigne do izjendačenja. Ponovo su stvarali šanse, ali nikako nisu uspeli da pronađu put do mreže. Trener Branko Žigić je u 60. minuta promenio ceo tim. Momci koji su dobili priliku u poslednjih pola sata su u finišu meča propustili dve odlične prilike, prvo je udarac Milosavljeva zuastavio golman Jadrana, a potom je odlično glavom šutirao Luka Milosavljević.

Već sutra ekipa Novog Sada igra utakmicu za 3. mesto protiv ekipe GOŠK-a, pošto je domaćin u prvom meču poražen od ekipe Zrinjskog rezultatom 0:1. Sutrašnji meč „Kanarinci“ igraju od 13 časova.