RFK Novi Sad poražen u drugoj kontrolnoj utakmici posle jedanaesteraca

GOŠK GABELA – NOVI SAD 1:1 (0:1) – 4:3

GOŠK GABELA: Bobić, Rauš, Džidić, Šuta, Hrelja, Nižić, Đurak, Bošković, Mulaosmanović, Raguž, Abdulfatai. Igrali su još: Maslać, Šero, Hasukić, Ramljak, Dujaković, Zarić, Balavac, Sušar.

Strelci iz jedanaesterca: Šero, Hasukić, Ramljak, Dujaković. Promašio: Balavac.

RFK NOVI SAD: Prodanović, Hrubik, Mažić, Daničić, Milosavljev, Kokir, M.Balabanović, Stanić, Milovanović, Milisavljević, Reljić. Igrali su još: Elesin, V.Balabanović, Mladenović, Leandro, Serdar, Milošević, Jovanović, Blagojević, Jokić, Vlalukin, Kamara.

Strelci iz jedanaesterca: V.Balabanović, Mladenović, Jokić. Promašili: Jovanović i Serdar.

STRELCI: Reljić u 17. za RFK Novi Sad, a Šero u 84. iz jedanaesterca za GOŠK.

RFK Novi Sad je osvojio četvrto mesto na memorijalnom turniru Andrije Ankovića, pošto je u borbi za treće meesto poražen od domaćina i organizatora ovog turnira ekipe GOŠK-a iz Gabele posle jedanasteraca. Nisu imali sreće kanarinci jer su tokom čitavog meča bili bolji rival, a bela tačka je bila kobna po klub sa Detelinare.

U 12. minutu RFK Novi Sad je imao prvu priliku. Posle duplog pasa sa Kokirom, Hrubik je odlično centrirao a u šesnaestercu se najbolje snašao Milosavljev, koji je šutirao glavom tik pored desne stative golmana Bobića. Nastavili su sa napadima Kanarinci. Samo dva minuta posle toga odličnu priliku propustio je Kokir, koji je oprobo šut sa distance, ali je lopta prošla pored stative. U 17. minutu RKF Novi Sad je došao do gola. Uigrana akcija Kokira i Daničića posle kornera urodila je plodom, pošto se na pravom mestu našao Ljuibiša Reljić, koji je smestio loptu u mrežu. U 26. minutu još jedna odlićna prilika za kanarince. Stanić je odlično prošao po strani, vrati povratnu do Kokira koji je odlično šutirao, ali je golman odbranio, a na odbijenu natrčao je Milisavljević, koji je šutiorao ali je lopta pogodila stativu. Imao je RFK Novi Sad još dve odlične priike do poluvremena, dok ekipa GOŠKA iz Gabele imala samo dva šuta u gol.

Trener domaćina je u poluvremenu napravio nekoliko izmena, pa je ekipa koju s klupe predvodi Denis Ćorić, krenula na sve ili ništa. Kanarinci su čuvali rezultat i čekali priliku iz kontranapada. Pa su već u 49. minutu imali dobru priliku preko Kokira, koji je odlično prošao po strani promešao odbranu GOŠKA i šutirao pored gola. Domaćin se branio, ali je u 84.minutu ipak uspeo da stigne do izjednačenja. Smušenost u odbrani iskoristio je Dujakovićkoji je ušao u šesnaesterac, bio je povučen od strane Blagojevića sa sudija je pokazao na penal. Siguran je bio Šero i doneo je izjednačenje i jedanaesterce gde su više sreće imali domaćini ovog memorijalnog turnira.