Poraz Novog Sada na poslednjoj pripremnoj utakmici u Međugorju

RFK Novi Sad je u poslednjoj proveri na pripremama u Međugorju poražen u prijateljskom meču protiv Igmana iz Konjica rezutatom 1:2 (0:0). Ponovo je po Kanarince bio koban jedanaesterac, jer su primili gol u nadoknadi vremena.

SASTAVI:

RFK NOVI SAD: Elesin, Milošević, Leonardo, Mažić, Kamara, M. Balabanović, Jokić, Sredar, Milosavljev, Kokir, Mladenović. Igrali su još. Prdanović, Blagojević, Radivojević, Stanić, Hrubik, Rgan, Daničić, Vlalukin, Reljić, J:Balabanović, Vujaklija.

IGMAN: Hamzić, Dupovac, Alić, Mandžuka, Biber, H. Anel, Besagić, Alešević, Vazdam Kasić, Ahmetović. Igrali su još; Ćeman, Mahmić, Velić, Kenan, Duraković, Drljević, Bojo, Jakupović, Brodulj, Hrelja, Ramić

STRELCI: Dupovac u 60. minutu i Bojo u 90. minutu sa bele tačke za Igman; Balabanović Vojislav u 65. minutu iz penala za Novi Sad.

Ekipa sa Detelinare je odlično otvorila meč. Imali su u prvih deset minuta dve tri odlične prilike, ali nisu uspeli da pogode, pa se tako može reći da je egzekucija najveći problem ovog tima. U 16. minutu najozbiljniju priliku propustio je Veljko Mladenović, koji nije iskoristio majstorsko dodavanje Branislava Miloševića. Samo tri minuta kasnije Jokić je odlično prošao, šutirao je ali je lopta otišla preko gola. Do kraja prvog poluvremena Mladenović je propustio još jednu priliku posle dodavanja Mirosavljeva. Treba istaći da ekipa Igmana nije uputila nijedan udarac u okvir gola.

U drugom poluvremenu trener Branko Žigić je promenio ceo tim. U 60. Minutu, Igman je došao do prednosti. Posle kornera najbolji u skoku je bio Dupovac koji je glavom savladao golmana Savu Prodanovića. Nisu se predavali kanarinci, posle pet minuta su stigli do izjednačenja. Odličnu loptu Luke Daničića primio je Vojislav Balabanović, koji se stuštio ka šesnaestercu, Dupovac ga je srušio, a sudija je pokazao na jedanaesterac. I ako pravilo kaže da ne treba da šutira igrač nad kojim je napravljen penal, Vojislav Balabanović je bio siguran. Do kraja meča RFK Novi Sad je imao još dve prilike za pogodak, ali ih nije iskoristio. U nadoknadi vremena Igman stiže do pobede pošto je sudija pokazao na jedanaesterac, a siguran je bio Bojo.

Ovom utakmicom Novi Sad je završio svoje pripreme u Međugorju i večeras ih očekuje put za Srbiju.