Saopštenje za javnost!

Usled nemilih događaja koji su se zadesili našem kapitenu Branislavu Jovanoviću, RFK Novi Sad oseća dužnost da stane iza svog igrača i apeluje na grad Beograd i nadležne organe da ga zaštite!

Pre dve večeri u stan Branislava Jovanovića nasilno su ušla dvojica muškarca Nebojša Đeković i Vladica Đeković, i počeli iz stana da iznose stvari sa rečima da je taj stan zapravo njihov. U tom momentu on se nalazio sa sinom kod logopeda a suprugu koja je otišla do stana da pokupi stvari dočekali su gore pomenuti muškarci koji su je odgurnuli. Vrlo brzo stigao je i Jovanović sa sinom a potom je došlo do fizičkog obračuna.

-Ja sam uredno potpisao ugovor, overio ga kod notara i dobio ključ u ruke. Odjednom, tačnije nakon više od godinu dana koliko živim u Vardarskoj 27, pojavio se čovek koji je rekao da ima ugovor za taj stan i da je stan njegov. Rekao sam mu da nije nikakav problem, da ćemo ići na sud, pa kome sud odredi stan – njegov je. Na lep način sam mu objasnio da ako je nekog od nas prevario investitor i ako nam je duplo prodao stan, da ćemo ga tužiti – rekao je vidno zabrinut Jovanović, čija supruga i detete su doživeli nemile scene.

Policija je bila tri puta, zapisala imena nekoliko muškaraca koji su bili tu, ali rešenja i dalje nema. Osim što su Jovanovića izbacili stvari iz stana, nasilnici su mu ukrali i novac iz njega.

Ovakav incident je neprihvatljiv i mora biti osuđen od strane celokupnog društva. Zato apelujemo i zahtevamo od nadležnih organa i grada Beograda da preuzmu sve neophodne mere kako bi se doveli pravdi svi odgovorni za pokušaj otimanja stana i uznemiravanje porodice Jovanović.

– RFK Novi Sad 1921