Branko Žigić: Želimo da nastavimo gde smo stali jesenas, idemo na pobedu!

Posle skoro 3 meseca pauze, fudbaleri Novog Sada nastavljaju svoju borbu u Prvoj ligi Srbije. Prvi protivnik koji ih očekuje je ekipa Trajala iz Kruševca, a ovaj meč je na programu u subotu sa početkom od 15 časova.
Novi Sad je u dosadašnjem toku prvenstva ostvario osam pobeda, četiri remija i pretrpeo sedam poraza, pa samim tim ostvario je 28 bodova i nalazi se na šestom mestu tabele Prve lige Srbije.

Šef stručnog štaba Novosađana Branko Žigić smatra da je njegova ekipa u jesenjem delu sezone ostvarila odličan učinak, te da je nužno da u istom ritmu nastave i prolećni deo takmičenja.

-Za svo ovo vreme što smo se spremali, došlo je vreme da se oprobamo u ovim izazovima koji su pred nama. Posle skoro tri meseca vraćamo se tamičenju i onome šta je Uprava kluba iznela pred nas. Ja bih voleo da nastavimo takmičenje u istom ritmu kao i što smo završili polusezonu, ali sam siguran da to neće ići tako lako, ali bih iskreno voleo da bude jer smo završili sezonu na neki sjajan način – rekao je Žigić.

U prvoj utakmici između ove dve ekipe koja se odigrala u Novom Sadu, RFK ostvario je pobedu rezultatom 2:1. Sada fudbalere Novog Sada očekuje revanš utakmica, a trener Žigić očekuje od svoje ekipe da se predstave u najboljem svetlu i iz Kruševca donesu bar bod ako ne i ceo plen.

-Sutra nas očekuje utakmica u Kruševcu, protiv ekipe Trajala koja je zadržala okosnicu tima što je velika prednost za njih. Radi se o jednoj vrlo disciplinovanoj ekipi koja igra tvrd, čvrst, takmičarski fudbal i mislim da nas očekuje više duela a manje igre. Ono iz čega preti opasnost je jedan segment igre a to je prekid koji Trajal pravi fenomenalno i ono što nama ostaje jeste još jedan dan da se spremimo što bolje za tu utakmicu. Idemo u Kruševac da se predstavimo u najboljem svetlu da pokušamo da nametnemo naš cilj igre koji nam je bio prioritet i ove pripreme i da se vratimo sa nekim bodom. Sigurno da bismo bili zadovoljni sa nerešenim rezultatom ali svakako idemo na pobedu – naglasio je Žigić.

Šef stučnog štaba Novosađana za ovu utakmicu jedino neće moći da računa na Jovana Kokira koji ima kartone, dok svi ostali konkurišu za startnih 11.

Da ih u Kruševcu ne čeka lak posao potvrdio je i desni bek ekipe Branislav Milošević, koji smatra da su zimska pojačanja ekipi donela određen kvalitet te da je u sutrašnjoj utakmici svakako moguće ostvariti povoljan rezultat.

-Posle jedne jako dugačke pauze konačno je došlo ono što svi najviše volimo a to su prvenstvene utakmice. Sutra putujemo u Kruševac gde nas čeka jedna jako dobra ekipa Trajala sa kojom smo u prvom delu odigrali vrlo zanimljivu utakmicu. Smatram da nas ne čeka ni malo lak posao, pogotovo što su oni prema mom mišljenju domaćinska ekipa i igraju jako dobro na svom terenu i retko gube bodove, ali i mi smo se dobro spremili, imamo dobar tim i momci koji su nas pojačali doneli su neki određen kvalitet. Samim tim smatram da možemo da ostvarimo povoljan rezultat u Kruševcu – rekao je Milošević.

Celu konferenciju možete pogledati u ispod priloženom linku: