Kanarinci preleteli i Grafičar!

RFK Novi Sad slavio je protiv Grafičara rezultatom 0:2 u derbiju 22. kola Prve lige i tako došao do osme pobede u poslednjih devet utakmica, a ovim trijumfom su na tabeli stigli svog današnjeg rivala i trenutno se nalaze na četvrtom mestu.

Strelci: Kokir u 14. i V. Balabanović u 21. minutu iz jedanaesterca

SASTAVI:

RFK GRAFIČAR: Guteša, Nedeljković, Petrović, Ćurić, Radojevi, Stajić (od 63. Dankan), Vasiljević, Nikolašević, Ivelja (od 56. Dimitrić), Đurić (od 84. Bajić), Bubanj (od 84. Bajić).

RFK NOVI SAD: Elesin, Milošević, Leandro, Mažić, Radivojević, Jokić, M. Balabanović, Kokir (od 70. Serdar), Živković (od 70. Kamara), Mladenović (od 56. Vujaklija), V. Balabanović (od 90. Blagojević).

Već u četvrtom minutu Nedeljković je uputio loptu koja je došla do Radojevića koji iskosa sa 11 metara pogađa stativu. Već u devetom minutu lopta je posle šuta Nikolaševića pogodila prečku i odbila se u polje. Iskusni Novosađani su ove promašaje Grafičara skupo naplatili u 14. minutu kada je Kokir iz slobodnog udarca sa 18 metara pogodio dalji ugao i doneo prednost timu sa Detelinare.

Samo sedam minuta kasnije, u 21. minutu, Vasiljević neoprezno startuje na Kokira i sudija Lukić dosuđuje jedanaesterac koji sigurno realizuje Vojislav Balabanović. Samo minut kasnije, domaćin je mogao da se vrati u utakmicu kada je Stajić šutirao glavom ali istakao se Elesin.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je domaćin kada je Ivelja iz slobodnog udarca sa 20 metara šutirao preko gola.

Za razliku od zanimljivog i sadržajnog prvog poluvremena, drugo je bilo prilično monotono. Kanarinci su se zadovoljili prednošću koju su stekli u prvih 45 minuta i iskusno su je čuvali dok je Grafičar napadao, ali nijednu povoljnu priliku nisu uspeli da stvore pa je na semaforu ostao isti rezultat kao i u prvih 45 minuta.