RFK Novi Sad poražen na gostovanju u Milanovcu

U 26. kolu Prve lige Srbije Novi Sad poražen je od ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca na gostovanju, rezultatom 1:0 (1:0).

Strelci: Maksimović u 21. minutu za Metalac

SASTAVI:

METALAC: Mirković, Nikolić (od 38. Bulatović), Nešić (od 72. Petronijević), Fićović, Milošević, Abah (od 86. Zdravković), Škorić, Vujčić, Maksimović (od 86. Marković), Milošev (od 72. Stević), Žakula.

NOVI SAD: Elesin, Milovanović, Radivojević, V. Balabanović, Mladenović (od 46. Serdar), Pinto, Kokir (od 10. Milosavljev), M. Balabanović, Živković (od 72. Milisavljević/ od 80. Vlalukin), Blagojević, Jokić (od 72. Regan)

RFK Novi Sad je doživeo poraz na gostovanju protiv Metalca i nastavio seriju bez trijumfa (četiri meča). Ponovo ekipa sa Detelinare nije imala sreće, pošto je imala više od igre, ali i veći broj izglednih prilika. Posle ovog poraza, a trijumfa Inđije RFK Novi sad je došao na poziciju pet, četiri kola pre kraja regularnog dela.

Kanarinci su krenuli znatno agresivnije, visok presing je iznenadio domaćina, ali je Metalac bio taj koji je prvi iznenadio s nekoliko brzih tranzicija i polušansi. Vrlo dinamična igra prekidana je zbog nekoliko dužih medicinskih intervencija tokom prvih 20 minuta, a prvu izrazitu priliku u 21. minutu iskoristio je Maksimović, solo prodorom i šutom koji je završio iza Elesina za 1:0. U drugoj polovini prvog dela susreta, uprkos žučnoj borbi na sredini terena, nije bilo razloga da golmani previše strahuju.

Drugo puluvreme ponovo su gosti krenuli s visokim presingom i opet je Metalac prvi konkretnije pripretio u 54. minutu, najpre šutom Škorića posle kornera, a potom i Miloševića. Gosti su zamalo izjednačili u 57., kada je Serdar precizno gađao s distance, ali je Mirković odličnom paradom sačuvao mrežu. Elesin je s druge strane bio spretan u 64. minutu, posle kornera s desne strane, uhvativši loptu koju je Fićović uputio glavom. Abel je u 71. uputio udarac s dvadeset metara, koji je završio tik iznad prečke gostiju, dok je na drugoj strani pripretio Serdar, ali nepreciznim šutom pored stative. Do kraja u 95. minutu nije bilo većih prilika iako je Novi Sad imao inicijativu u završnici.