Branko Žigić: Nije pobedio bolji, pobedio je gladniji protivnik

Na jučerašnjoj utakmici u Gornjem Milanovcu, RFK Novi Sad poražen je od ekipe Metalca rezutatom 1:0. Svoje utiske posle ove utakmice izneo je šef stručnog štaba novosađana Branko Žigić:

Iskoristio bih priliku da čestitam Metalcu na pobedi. Jedna dosta tvrda i za oko ne baš lepa utakmica, dosta nervozna, propraćena sa mnogo komentara, sa tribine, sa jedne klupe, druge klupe. Verujem da je svaka sudijska odluka bila propraćena nekim komentarom, da li s pravom ili ne, ne znam. Sudila je devojka i ne znam da li će se kolega složiti sa mnom, ali jednostavno ne može da oseti mušku igru – rekao je Žigić.

Na ovoj utakmici viđen je samo jedan pogodak. Fudbal nije bio preterano lep za gledanje jer je ulog za obe ekipe bio ogroman, kako Novom Sadu u borbi za baraž, tako i Metalcu u borbi za opstanak.

Utakmica pod veoma visokim pritiskom, naravno velik ulog za obe ekipe. Mi se borimo za svaki bod i želimo što pre da budemo među osam, sa druge strane Metalac se bori za opstanak nažalost nešto što ova ekipa, ovaj grad, ne zalužuju pre svega. Mislim da nije pobedio bolji, pobedio je gladniji protivnik, protivnik koji se bori za opstanak, koji je gladan i jednostavno uz neku ogromnu želju i podršku sa tribine je zasluženo pobedio – zaključio je Žigić i dodao da kolegi čestita na pobedi i poželeo puno sreće u borbi za opstanak.