Branko Žigić: Nedostatak discipline u prvom poluvremenu presudio

Juče u Čelarevu Novi Sad pretrpeo je težak poraz od gosta iz Sremske Mitrovice kojim je trenutno izgubio i poziciju na tabeli koja vodi u baraž za Superligu Srbije.

Šef stručnog štaba RFK-a Branko Žigić smatra da njegova ekipa nije bila dovoljno spremna i disciplinovana za ovaj duel, te da je poraz samim tim još teži.

– Čestitam kolegi na pobedi i na igri koju je Radnički prikazao. Neću da tražim opravdanja u porazu, iako smo bili bez nekolicine standardnih igrača, Milosavljeva, Kokira, Leandra, Vujaklije, za nas jako bitne igrače. Mislim da nismo bili dovoljno spremni i dovoljno disciplinovani, pogotovo u prvom poluvremenu. Znali smo da nam preti velika opasnost od dobre tranzicije Raničkog. To smo pripremali cele nedelje, upozoravao sam ekipu, međutim iz tih situacija smo dobili golove, samim tim poraz je još teži. Isključivo je moj poraz, moja krivica i spreman sam da stanem iza nje – rekao je Žigić.

Za ekipu Novog Sada drugo poluvreme izgledalo je mnogo bolje, stvarale su se šanse, igralo se otvoreno i Kanarinci su bili vrlo blizu drugom golu, međutim u 84. minutu Đorđević je stavio tačku na ovu utakmicu postigavši četvrti gol za ekipu Radničkog.

– Drugo poluvreme smo napravili neke izmene, bili smo za nijansu bliži golu, možda i bolji, rezultatski ne, jer je Radnički postigao gol i u drugom poluvremenu. Smatram da smo sa drugim golom u drugom poluvremenu mogli možda malo i da zakomplikujemo utakmicu, međutim nismo uspeli i na kraju otišli u dubok poraz. Težak poraz za nas, poraz koji dolazi u nezgodnom trenutku, poraz koji se dešava prvi put u Čelarevu od kad igramo i poraz koji na koji moji saradnici, moji igrači i ja moramo biti spremni. Treba nam jedan pozitivan rezultat da izađemo iz ove krize. Do njega možemo doći samo radom i samo na terenu, nikako drugačije – zaključio je Žigić.

Ambicije ekipa su slične, i jedna i druga ekipa žele da se nađu u mestu baraža, a priliku za izlazak iz rezultatske krize Novi Sad će imati već u sredu kada gostuje ekipi Mačve.