Branko Žigić: Jedan pozitivan rezultat bi nam doneo mnogo!

Protekle nedelje zbog loših vremenskih uslova u celoj Srbiji, utakmice 28. kola Prve lige Srbije odložene su sa prvenstveno planirane srede na vikend. Shodno ovome, fudbaleri Novog Sada dobili su priliku da malo predahnu od gustog rasporeda i bolje se pripreme za borbu za četvrto mesto na tabeli u samom finišu regularnog dela sezone.

– Još jedna radna nedelja je iza nas. Mislim da nam je dobro došlo ovo odlaganje kola s obzirom na raspored takmičenja sa kojim smo se susretali u prethodnih mesec dana. Verujem da sve ekipe i sve kolege dele isto mišljenje sa mnom. Očekuju nas opet tri utakmice za svega sedam dana, ali mislim da smo se dovoljno odmorili i dobro spremili za narednu utakmicu.

Ono na šta treba obraiti pažnju je da smo u proteklih pet kola uzeli samo dva boda, što je jako malo. Siguran sam da ova ekipa, kakav kvalitet poseduje, zaslužuje mnogo više i ono što mogu da kažem, u jednoj dobroj, pozitivnoj atmosferi dočekujemo sledećeg protivnika. Ono što nedostaje jeste rezultat, a znamo svi da od toga i živimo, tako da moramo da se bavimo rezultatom već od sutra – rekao je šef stučnog štaba novosađana Branko Žigić.

Sutra sa početkom od 16 časova na gradskom stadionu u Šapcu, fudbaleri Novog Sada gostuju ekipi Mačve. Trenutno naš tim prati niz nepovoljnih rezltata gde od pet odigranih mečeva broje tri poraza i dva remija.

– Idemo u goste ekipi koja igra izuzetno dobar fudbal. Ekipa koja je u osam kola izgubila samo jednu utakmicu. Mačva igra bolje kao domaćin nego kao gost. Siguran sam da nas u Šapcu očekuje jedna južno-američka atmosfera, ekipa koja je nošena publikom sigurno može mnogo i verujem da nas očekuje izuzetno mnogo duela. Mi sa druge strane moramo biti maksimalno disciplonovani, da pokušamo da postignemo koji gol što nije bila prilika u poslednjih nekoliko kola i naravno da pokušamo da dođemo do pozitivnog rezltata. Jedan pozitivan rezultat bi nam doneo mnogo i ja sam siguran da je sutra dan za to – izjavio je Žigić.

Sa trenerom Žigićem složio se i igrač Kanarinaca Vojislav Balabanović koji smatra da je Novi Sad mnogo bolja ekipa nego što je prikazala poslednjih pet kola, te da je sutra pobeda u Šapcu imperativ.

– Dobra radna nedelja je iza nas. Mačva je, sećamo se još iz prve utakmice, jedna dobra čvrsta ekipa koja igra na rezultat i uživa u lepoti igre, a verujem da će tako biti i sutra. Mi igrači moramo da damo svoj maksimum, svaki od nas. Smatram da smo bolja ekipa od mnogih u ligi i naravno da se desi da nekad podbacimo kao prošli vikend, ali sada je vreme da to popravimo. Idemo sutra da se nadigravamo i očekujemo tri boda – rekao je Balabanović.