Branko Žigić: Rezultat kao plod hemije koju ekipa poseduje

RFK Novi Sad jučerašnjom pobedom nad Mačvom izašao je iz serije loših rezultata, te prekinuo niz od pet utakmica bez pobede. Šef stručnog štaba Branko Žigić smatra da iako utakmica možda publici nije bila lepa za gledanje, u ovom momentu rezultat je svkako bio preči.

– Želeo bih da čestitam svim igačima na dašnjem meču. Prednjačila je ogromna želja, velika borba, ulog je bio velik, mi u seriji loših rezultata od pet utakmica svega dva boda. Mačva sa druge strane u seriji izuzetno dobrih rezultata od osam utakmica, samo jedan poraz.

Publika koja je gledala ovaj meč, verujem da je otišla pomalo nezadovoljna igrom, ali razumite i nas, mi živimo od rezultata i gledamo na sve načine da do njih i dođemo.

Kolegi Ivanu i ekipi Mačve želim da do kraja prvenstva u ova dva kola pokušaju da uzmu što više bodova i naravno da opstanu u ligi, jer ovaj grad i ovaj ambijent sigurno to zalužuju – zaključio je Žigić.

Ovom pobedom, RFK Novi Sad matematički je obezbedio svoje mesto u plej-ofu Prve lige Srbije, a zadovoljstvo trenera Novosađana bilo je i više nego primetno.

– Izdigli smo se iz situacije koja je zadesila sve nas. Mislim da smo sad mnogo bliži cilju koji smo zacrtali pre sezone i jednostavno moram da čestitam svojim igračima na želji i na borbi i kao plod hemije koju imamo je došao i rezultat, ponavljam, više kao plod želje nego plod igre – rekao je Žigić.