Bivši kapiten reprezentacije Grčke i legendarni napadač posetio RFK Novi Sad

Bila nam je čast da smo u prostorijama kluba imali priliku da ugostimo proslavljenog grčkog fudbalera Theofanisa Gekasa, napadača iz zlatne generacije grčke reprezentacije koji je svoju bogatu karijeru proveo u klubovima poput Panatinaikos (Grčka), Bohum (Nemačka), Bajera iz Leverkuzena, Herte iz Berlina, Eintraht Frakfurta, Portsmut (Engleska), Levante (Španija) i mnoštvo drugih evropskih ekipa. Gekasa je ovom prilikom ugostio kao domaćin naš proslavljeni napadač Slobodan Jovanović koji mu je u ime kluba uručio i poklone.

U dvodnevnoj poseti klubu Gekas i Jovanović su proveli vreme razgledajući prostorije kluba i razgovarajući o trenutnim i budućim igračima, afirmaciji mladih igrača i promociji RFK-a van okvira Srbije. Sutradan su prisustvovali utakmici RFK-a nakon koje se proslavljeni grčki napadač uputio u domovinu.
Gekas je istakao da mu je drago što je došao u posetu našem klubu i da je impresioniran kvalitetom i predanošću igrača i uprave kluba u ovoj sezoni. Jovanović je takođe izrazio svoje zadovoljstvo što je baš njemu pružena prilika da ugosti Gekasa i da međusobno podele svoja iskustva i znanja što im svakako ne manjka.

Svi prisutni su se složili da je ovo bio veoma inspirativan susret za klub i da će znanje i iskustvo koje je Gekas podelio biti dragoceni za dalji razvoj igrača i kluba u celini.

Uprava kluba je izrazila zahvalnost Theofanisu Gekasu na poseti i istakla da bi volela da ostvari neki vid poslovne saradnje sa njim u skorijoj budućnosti. Gekas je odgovorio da je i sam zainteresovan za saradnju sa klubom i da je oduševljen infrastrukturom i organizacijom kluba.

Kao neko ko je bio najbolji strelac u FIFA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine i dva puta najbolji strelac Superlige Grčke i Nemačke Bundeslige ovakva vrsta poslovne saradnje bi mogla biti od velike koristi za klub, jer bi se dobila prilika za unapređenje u radu čitavog kluba sa takvim velikim internacionalnim iskustvom koje poseduje Gekas. Takođe, poslovna saradnja sa Gekasom bi mogla doneti još veće medijsko interesovanje za klub, kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou.