Savo Kovačević: Uz dobru energiju i želju do pozitivnog rezultata protiv Rada

U poslednje dve utakmice Novi Sad ostvario je pobedu protiv Mačve u gostima i pretrpeo poraz na domaćem terenu od Loznice. Sutra na Banjici naše momke čeka treća utakmica za samo sedam dana koja će ujedno odlučiti sa kojeg mesta će ekipa RFK-a započeti svoje mečeve u plej-of fazi takmičenja.

Ispred nas je još jedna utakmica, treća u poslednjih sedam dana, ponovo gostovanje. Nakon Šapca gostujemo i ekipi Rada i još jednoj ekipi koja se bori za opstanak. Skoro svaka utakmica treba nekome ili u borbi za opstanak, ili za ulazak u plej-of, ili da hvata neki priključak. Svaka je teška i svaka nosi dodatno opterećenje iz kola u kolo. Smatram da je stvarno energetski jako teško izdržati sve ove napore i na tome čestitam igračima, šta su izdržali u prethodnih mesec i po dana, ovo je jedanaesta utakmica od početka prolećnog dela. Sigurno da smo u Šapcu odigrali utakmicu koja je model kako treba da igramo na strani, kako smo delovali i taktički i fizički i nadam se da to možemo ponoviti. Opet posle ovakvog, mogu slobodno da kažem, razočaravajućeg poraza od Loznice kod kuće, jednostavno prvenstvo ide dalje i nemamo vremena da se okrećemo i da gledamo u nazad, nego samo u napred i da se što bolje spremimo za ekipu Rada koja ima dobar individualni kvalitet i dalje vidi svoju šansu da može da ostane u ligi. Nadam se da ćemo sa dobrom energijom, dobrom željom uspeti da dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je pomoćni trener Novog Sada Savo Kovačević.

Bivši igrač Rada, a sadašnji levi bek RFK-a Miloš Radivojević smatra da uprkos lošem rezultatu na domaćem terenu, Novi Sad i dalje može regularni deo sezone da završi na željenoj poziciji broj četiri, te da svoju šansu i bodove RFK mora da traži sutra na Banjici.

– Rad je moj bivši klub i jako mi je krivo što su u takvoj situaciji, što se bore za opstanak. Na nama je da ispravimo rezultat kod kuće što smo prošlo kolo zabeležili. Doneli smo tri boda iz Šapca, onda smo kod kuće izgubili od Loznice gde smo nekako svi očekivali da nastavimo seriju pobeda i da se približimo četvrtom mestu. Međutim, desilo se da smo izgubili i sada moramo opet na strani da tražimo svoju šansu i bodove – rekao je Radivojević.

Utakmica 30. kola Prve lige Srbije između ekipa Rada i RFK Novi Sad na programu je sutra sa početkom od 16 časova.