RFK Novi Sad remizirao na Banjici

RFK Novi sad je remizirao u poslednjem kolu regularnog dela na gostovanju protiv Rada na Banjici rezultatom 0:0.

SASTAVI:

RAD: Nović, Rakić, Abrego, Mihajlović, Ratković (od 59. V. Jovanović), Živojinović, Mladenović, Arsić, Đ. Jovanović, Krepaldi (odv 88. Joković), Zonjić (od 46. Vivodić, od 67. Stojković).

RFK NOVI SAD: Elesin, Cucin (od 46. Radivojević), V. Balabanović, Regan, Milosavljev (od 57. Vlalukin), Leandro, Serdar (od 77. M. Balabanović), Živković (od 76. Mladenović), Blagojević, Jokić (od 88. Daničić), Hrubik.

Ponovo kanarinci nisu inali sreće, jer su bili mnogo bolji protivnik i imali više šansi za postizanje gola. Ovim remijem ekipa sa Detelinare je zauzela šestu poziciju i u plej-of ulazi samo sa jednim ciljem, a to je da se izbori plasman u baraž.

Mogli su izabranici Branka Žigića već u 4. Minutu da stignu do gola. Krenuli su od samog starta ofanzivno. Posle duge lopte koju je poslao Leandro, lopta je došla do Milosavljeva, koji je pokušao da je ubaci u šesnaesterac, ali je jedan od igrača domaćina igrao rukom, a sudiji Janjušu nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na belu tačku. Loptu u ruke je uzeo Vojislav Balabanović, dok je na golu stajao njegov dojučerašnji saigrač Filip Nović. Golman Rada je pročitao udarac i uhvatio živu loptu. Nisu se tu zaustavljali kanarinici napadali su u želeli su da stignu što pre do vođstva. Po priliku su propustili Milosavljev i Balabanović, a najbolju je 37. Minutu imao Kristijan Živković, koji je natrčao na loptu koju je ponovo poslao sjajni Vladan Milosavljev, ali je lopta otišla preko gola. Rad kome je ovaj meč bio biti ili ne u obrbi za opstanak u Prvoj ligi je krenuo ofanzivnije u drugi deo meča. Želeli su populrani građevinari da stignu do gola. Kanarinci su se povukli i čekali svoju šansu iz kontranapada. Viktor Živojinović je jednom zapretio sa distance, a potom je i Mihajlović glavom posle korenra šutirsao direktno u Elesina. Najbolju priliku za domaćina propustio je Krepaldi, kada je šutirao glavom sa pet metara pored gola. Mladi Dušan Vlalukin je mogao da bude heroj ovog meča. Maestralni Milan jokić mu je dao loptu u prazno, on je izašao jedan na jedan sa Novićem, koji je uspeo da vrhovima prstiju loptu izbaci u korner.