Kanarinci poraženi na startu plej-ofa

RFK Novi Sad je startovao porazom u plej ofu i to na gostovanju protiv Jedinstva na Ubu, 3:0 (1:0).

SASTAVI:

JEDINSTVO: Jovanović, Doderović, Rajović, Marković, Andrić, Denić, Milićević, Adamović (od 71. Riznić), Miladinović (od 71. Stevančević), Kvaku (od 79. Avrić), Zubairu(od 59. Milanović)

RFK NS: Elesin, Cucin, Radivojević, Vujaklija, Milosavljev (od 61. Vlalukin), Leandro, Serdar (od 71. Regan), Balabanović (od 83. Daničić), Živković (od 83. Milisavljević), Blagojević, Jokić (od 71. Mladenović)

Strelci: Zubairu u 21, Adamović u 65. i Kvaku u 68. minutu.

Kanarinci igrom nisu zaslužili ovako visok poraz, jer su tokom većeg dela utakmice bili mnogo bolji protivnik. Jedinstvo je iskoristilo svoje prilike, dok ekipa sa Detelinare po ko zna koji put nije bila efikasna.

RFK Novi Sad je već u petom minutu uspeo da postigne gol, ali je on poništen zbgo ofsjada u kome se nije našao strelac Vujaklija već asistent Luka Cucin. Samo pet minuta kasnije mogli su kanarinci do gola. Kristijan Živković je dobro prošao po strani i sa nekih 16 metara iskosa šutirao, ali je njegov udarac završio na prečki. Buđenje domaćina je usledilo vrlo brzo. Doderović je centrirao, a loše je reagovao Leandro koga je lopta preletela, na drugoj stativi se najbolje snašao Zubairu koji je bez velikih problema savladao golmana Elesina. Posle toga su usledila dva odlična udarca glavom Karakirija Kvakua ali je Vladan Elesin bio na visini zadatka.

U 52. minutu Milosavljev je iz slobodnog udarca stavio na muke golmana domaćih Jovanovića. Kao da je to ponovo bio znak da se domaćin probudi. Posle dobrih pokušaja Milićevića i Adamovića, usledila je najlepša akcija na meču Kvaku, Milanović i lucidni Miladinović omogućili su Adamoviću da obiđe golmana Elesina i pogodi nebranjenu mrežu. Samo koji minut kasnije, Andrić je bio najviši posle kornera, a Kvaku najspretniji za ubedljiv trijumf domaćih.

Mogli su puleni Branka Žigića do počasnog gola u finišu, ali pokušaji Daničića i Vujaklije nisu završili u mreži Ubljana.