Branko Žigić: Baraž je i dalje dostižan, ne odustajemo!

Posle poraza od Radničkog u Sremskoj Mitrovici Kanarinci su se vratili dva koraka nazad u borbi za četvrto mesto i plasman u baraž za popunu Super lige. Međutim tako ne misle ni trener Branko Žigić, ali ni defanzivac Miloš Milovanović, koji kažu da nema predaje i da će dati sve od sebe dok god postiji šansa da se bore za četvrto mesto.

-Ostalo je da se odigraju još tri utakmice do kraja plej ofa i opticaju je devet bodova. Iako u Beograd putujemo posle poraza od Radničkog, šanse za ostvarenje i dalje postoje, i ako se čini da u smanjene u pretohdna dva kola, gde smo planirali da osvojimo više bodova, a uspeli smo samo jedan. Ne idemo u Beograd s belom zastavom i u to budite uvereni – rekao je Branko Žigić.

Odlični trener je imao dosta pohvala na račun Grafičara, ali je naglasio da neće biti kalkulacija već da je cilj Kanarinaca jasan.

-Grafičar ima dobru ekipu što govore i njihovi rezultati u plej ofu jer nisu još uvek poraženi. U prethodna dva meča sa njima smo ostvarili remi i pobedu na startu prolećnog dela i mislim da će sada Grafičar pokušati da nam vrati duplo, jer žele da se učvrste na trećem mestu i izbore baraž za koji su se borili od samog početka prvenstva. Možda će ovo biti i najteži meč od poslednja tri. Ne želim da umanjim uspeg Železničara i IMT-a, ali mislim da će Grafičar dati sve od sebe da pobedom obezbedi mesto u baražu. Mi smo ispred sebe postavili cilj i nećemo odustati od toga. Ne idemo sa belom zastavom već idemo da pobedimo. Ima dosta kadrovskih problema, ali verujem u ove momke i znam da će dati maksimum – rekao je Branko Žigić.

Iskusni defanzivac Milo Milovanović kaže da je veliki optimista što se tiče današnjeg meča i veruje da će ekipa dobru atmosferu koja je u svlačionici preseliti i na teren.

-Svima je dobro poznato da Grafičar ima jednu mladu i talentovanu ekipu. Uspeli smo da ostanemo neporaženi u prva dva meča i verujem da će tako ostati i posle današnjeg meča. Spremni smo. Ne odustajemo od zacrtanog cilja i ako su nas mnogi otpisalli, ali mi smo pokazali do sada da smo najjači kada je to najpotrebnije i kada je najteže. Verujem u ove momke i mislim da amtmosfera koja je u svlačionici govori da niko ne želi lako da se preda i izađe sa belom zastavom – rekao je Miloš Milovanović.