Branko Žigić: Trijumf za kraj

RFK Novi Sad je u prošlom kolu slavio protiv Železničara i od navijača se oprostio pobedom. Kanarince sada očekuje duel poslednjeg kola protiv protiv IMT-a u Beogradu. Trener Branko Žigić i golman Sava Prodanović veliki su optimisti i veruju da će trijumfalno završiti ovu sezonu i pored toga što će na megdan ekipi koja je u prošlom kolu zvanično postala šampion Prve lige.

Odlični stručnjak se odmah na startu vratio na pobedu u prošlom kolu protiv Železničara.

– Dali smo jedno veliko obećanje, a to je da sezonu kao domaćini završiti trijumfalno i to smo i ostvarili. Uspeli smo da trijumfujemo protiv ekipe koja je izborila plasman u Super ligu i to nije mala stvar. Ono što mi je najdraže je to što smo uspeli da se od navijača u Čelarevu koji su nas bodirili celu sezonu oprostimo trijumfalno. Sve zasluge pripadaju igračima koji su se sjajno borili, ali i mom stručnom štabu, koji je odradio odlično posao. Ponosan sam na sve njih i mislim da smo uradili velliku stvar – rekao je Branko Žigić.

Trener kanarinaca se potom osvrnuo i na meč koji ih sutra očekuje protiv IMT-a u Beogradu.

– Očekuje nas još jedan meč protiv ekipe koja je u prošlom kolu proslavila osvajanje titule i plasman u Super ligu. Verovatno će biti slavljenička atmosfera, a mi ćemo pokušati da im to pokvarimo. Kao i u svaki meč ulazimo samo sa jednim ciljem, a to je trijumf, pa će tako biti i ovog puta. Verujem da će ekipa odigrati kao i protiv Železničara. Želimo da trijumfalno završimo ovu sezonu – rekao je Branko Žigić.

Golman Sava Prodanović je u prethodnih nekoliko utakmica pokazao da RFK novi sad ne mora da brine. Rođeni Aranđelovčanin je protiv Železničara imao nekoliko dobrih intervencija i uspeo da spasi svoj tim.

– Očekuje nas težak meč. Svesni smo da neće biti lako, jer igramo protiv šampiona Prve lige. Daćemo sve od sebe da trijumflano zaršimo ovu sezonu. Ostaje žal za propuštenim prilikama. Mislim da smo zaslužili da se nađemo u baražu, ali se nećemo okretati u prošlost, već gledamo u budućnost – rekao je Sava Prodanović.