Završena sezona 2022/23 za Kanarince

RFK Novi Sad ovogodišnje takmičenje u Prvoj ligi Srbije završio je na poziciji broj 7 na tabeli sa osvojenih 50 bodova, a u poslednjem kolu poražen je na gostovanju od strane novog Superligaša – ekipe IMT-a rezultatom 7:1 (2:0).

SASTAVI:

IMT: Kojić, Savić, Delević, Glišić, Stefanović (od 69. Vukić), Vidić (od 63. Čarls), M. Luković, Stamenić (od 69. Stevanović), Džinović, Radočaj (od 72. Krstić), Kijevčanin (od 69. L. Luković).

RFK NS 1921: Prodanović, Cucin, Milovanović (od 70. Leandro), V. Balabanović, Mladenović (od 54. Milisavljević), Vujaklija (od 70. Radivojević), Milosavljev (od 70. Živković), M. Balabanović, Blagojević, Daničić, Hrubik (od 54. Mirković).

Strelci: Kijevčanin u 13, Vidić u 31, Radočaj u 58. i 63, Stamenić u 62, M. Luković u 79. i 89. za IMT, Milisavljević u 56. za RFK NS.

Domaćin je krenuo silovito, Glišić je šutirao pored gola, a ataci su rezultirali vođstvom u 13. minutu, Kijevčanin je sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu. Vidić je u 18. minutu promašio, a malo kasnije ponovo nije imao sreće. U 23. minutu Radočaj je šutirao glavom pored gola, zatim su gosti prvi put zapretili, Vojislav Balabanović snažno je šutirao sa 18 metara ali pored gola.

Posle odličnog prodora Radočaja u 31. minutu i idealnog pasa Vidić je iz blizine prosledio loptu u mrežu. Do odlaska na odmor, šut Miloša Lukovića je blokiran, zatim je opasno zapretio Stefanović, ali istakao se Prodanović. Radočaj je u 51. minutu izveo sjajan prodor i uputio loptu iznad prečke.

Daničić je centrirao iz kornera a rezervista Milisavljević udarcem glavom poslao je loptu u mrežu. Dva minuta kasnije dobru akciju Radočaj je završio efektnim pogotkom.

Pokušao je i Vojislav Balabanović udarcem iz šesnaesterca, ali isprečila se stativa. Radočaj je bio glavni akter i kod četvrtog gola, a Stamenić je bio precizan. Radočaj je samo 60 sekundi kasnije spretnom reakcijom postigao drugi  gol i krunisao sjajnu igru.

Miloš Luković je u 79. minutu sadržajnu akciju završio golom, a tačku na odličnu partiju domaćina, stavio je Miloš Luković u finišu iz slobodnog udarca sa 18 metara.