Remi Novog Sada protiv ekipe Grafičara

U 5. kolu Prve lige Srbije RFK Novi Sad remizirao je sa ekipom Grafičara rezultatom 2:2 (2:2).

Strelci: Furtula u 12. i 44. iz penala za RFK Novi Sad, Maksimović u 21. i 35. za RFK Grafičar

SASTAVI:

RFK NOVI SAD: Đulčić, Krstić, Kožović, Čolić, Rac, Furtula (od 90+1. Stojanović), Serdar (od 86. Velkovski), Jevremović, Blagojević, Ilić, Vlalukin (od 30. Tedić).

RFK GRAFIČAR: Guteša, Nedeljković, Jovanović, Ogbu, Radojević, Vasiljević, Ćurić, Petrović (od 84. M. Mijatović) Šljivić, Maksimović (od 84. Ajdar) J. Mijatović.

Fudbaleri RFK Novog Sada i RFK Grafičara odigrali su nerešeno u meču 5. kola Prve lige Srbije.

Prvo poluvreme meča u Čelarevu bilo je otvoreno sa obe strane. Domaćin je prvi došao u vođstvo a strelac je bio Furtula. Mladi tim Grafičara je brzo uspeo da se sabere i u 21. minutu Gojkov prolazi po levoj strani, lopta kači jednog od igrača domaćih, pogađa stativu i odbija se do Maksimovića koji sa pet metara smireno šalje loptu u gol. Isti igrač doneo je preokret u 35. kada je Petrović ubacio loptu koja je preletela sve i došla na drugu stativu gde je bio Maksimović koji udarcem iz prve sa 10 metara pogađa dalji ugao. To nije bilo sve od  golova u prvom delu. Igrao se 44. minut kada je sudija Mihajlović dosudio penal za RFK Novi Sad koji u gol pretvara Furtula.

Drugi deo utakmice doneo je manje uzbuđenja, oba trenera sa izmenama pokušavali da promene ritam utakmice i dođu do tri boda, ali promene rezultata, ipak, nije bilo i može se reći da slađi bod ostaje u Novom Sadu.