Na stadionu na Detelinari održan humanitarni turnir za Zaru Urukalo

Danas na stadionu na Detelinari u organizaciji RFK Novi Sad 1921, održan je fudbalski turnir za decu, humanitarnog karaktera kako bi se prikupila pomoć za malu Zaru Urukalo.

Na ovom turniru učestvovalo je dvadeset ekipa u tri starosne kategorije, deca rođena 2013. godine, 2014. i 2015. godine. Timovi koji su učestvovati na manifestaciji bili su: RFK Novi Sad 1921, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Loznica, FK Kabel, FK Indeks, FK Bačka, Dinamo Novi Sad, FK Jedinstvo Rumenka, Meridijana, Milanelo, Tatra Kisač, Derbi, Šajkaš, Bolesnikov i FK Srbobran. Svaka od spomenutih ekipa za učešće je priložila 4.000 dinara, što znači da je 80.000 dinara prikupljeno samo od fudbala.

U krugu celog stadiona bile su postavljene i humanitarne kutije u koje su posetioci ostavljali novac, kao i štandovi sa hranom i pićem doniranih od strane pekara “Reško” i “Fulji”, a sav novac od njihove prodaje takođe je otišao u humanitarnu svrhu. Za ovaj divan gest zaslužni su bili članovi mesne zajednice “Radnički”.

Svečano otvaranje bilo je u 8 časova i 30 minuta kada su prvenstveno sestre Jana i Elena Crnomarković otpevale himnu naše države, a potom se prisutnima obratio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta koji je deci poželeo svu sreću na turniru, te se zahvalio svim ljudima iz organizacije na ovom divnom i humanom gestu za Zaru Urukalo.

Pehare na turniru osvojili su RFK Novi Sad u kategoriji U13 i U15, a FK Derbi u kategoriji U14, ali najvažnije danas su svi bili pobednici, jer humanost ovog dana odnosi najveći pehar.

Posebnu zahvalnost za pomoć u organizaciji ovog humanitarnog turnira RFK Novi Sad želi da izrazi mesnoj zajednici “Radnički”, Fudbalskom savezu grada Novog Sada, Sudijskoj organizaciji Novog Sada, Sit Corn-u, pekari “Reško”, pekari “Fulji”, Sportisimu, Jani i Eleni Crnomarković i naravno Danetu Basti i Ognjenu Cvetićaninu.