Novosadski derbi pripao RFK-u!

U 11. kolu Prve lige Srbije RFK Novi Sad slavio je rezultatom 3:1 (1:0) protiv ekipe Mladost GAT-

SASTAVI:

RFK NOVI SAD 1921: Đulčić, Varga, Rađen, Blagojević, Krstić, Vrekić (od 79. Mitrović), Rac, Serdar (od 75. Stojanović), Čolić, Jevremović (od 85. Msanga), Furtula (od 85. Vlalukin).

MLADOST GAT: Elesin, Jezdović, N. Ilić, Bugarin (od 46. F. Ilić), Drobnjak, Kokanović, Jokić (od 75. Popović), Kerkez, Živković (od 46. Đuričin), Abadžija (od 46. Pavlica), Vukčević (od 67. Solovjev).

U izuzetno važnom susretu za oba tima, prvu kakvu-takvu priliku imao je Novi Sad, kada je Rađen, posle kornera, glavom uputio loptu kraj gola. „Odgovorio“ mu je igrač rivala Kokanović, čiji je udarac, takođe glavom, otišao preko prečke.

„Kanarinci“ su stigli do vođstva u 23. minutu, kada je veliku grešku u svom kaznenom prostoru napravio Marko Bugarin, posle čega je lopta stigla do Nikole Furtule, koji je, udarcem po zemlji, pogodio dalji ugao golmana Elesina. Bio je zadovoljan u tim trenucima Vidak Bratić, debitant na trenerskoj klupi Novog Sada, koji je veoma aktivno pratio tok susreta.

Krenuli su „gatovci“ angažovanije u nastavku, pošto je trener Branko Žigić načinio tri izmene u sastavu. Preuzeli su inicijativu, ali im to nije puno vredelo, pošto je u 53. minutu na sredini terena loptu izgubio mladi Luka Drobnjak. Usledila je munjevita kontra Luke Serdara, koji je idealno uposlio Nikolu Čolića, a ovaj je bez problema povisio vođstvo Novog Sada na 2:0.

Tek u 64. minutu beležimo solidan pokušaj Jokića sa 16 metara, ali je lopta zamalo prošle kraj desne stative „kanarinaca“. Dobro pozicionirani tim Novog Sada prilično lako je zaustavljao ne preterano opasne napade gostiju i sve izvesnije je bilo da će zabeležiti i te kako važnu pobedu. Stvari je, ipak, zakuvao Nikola Pavlica, koji je u 82. minutu, odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, savladao golmana Đulčića i smanjio rezultatski minus Mladosti GAT. Pet minuta kasnije, rezervista Novog Sada Msanga pogodio je prečku, da bi isti igrač u prvom minutu nadokande postavio konačnih 3:1 za „kanarince“.