Moris u nadoknadi za velika 3 boda Novog Sada!

U 13. kolu Prve lige Srbije RFK Novi Sad slavio je protiv gostiju iz Šapca rezultatom 1:0 (0:0)!

SASTAVI:

RFK NOVI SAD: Đuličić, Varga, Krstić, Čolić, Rac (od 72. Stojanović), Furtula (od 44. Vlalukin), Serdar (od 72. Morise), Vrekić (od 54. Mitrović), Jevremović, Msanga, Blagojević.

MAČVA: Gočmanac, Stevanović, Jevtić, Ristić (od 57. Marković), Vrštanović (od 76. Jovović), Jovanović, Elijah (od 78. Ugiagabe), Ristivojević, Novaković (od 67. Novaković), Abdulahi (od 67. Đorđić), Petrović.

RFK Novi Sad se polako, ali sigurno budi. Dolazak Vidaka Bratića na klupu kluba sa Detelinare doneo je velike promene jer su kanarinci u prethodna tri kola ostvarili dve pobede i poraz. Božidar Blagojević i društvo su bili bolji u duelu protiv favorizovane Mačve, a odlučujući gol je delo rezerviste Abraha Morisea, koji je u drugom minutu nadoknade maestralnim potezom digao na nego stotinak navijača na stadionu u Čelarevu, pošto je bio brži od pištaljke, jer je posle deset sekundi odlični sudija Lazar Pršić odsvirao kraj.

Domaćin je bojažljivo ušao u ovaj meč i na startu je odmah prepustio terensku inicijativu gostima, koji su važili za favorita u ovom meču. Međtutim disciplinovanom igrom pogotovo u defanzivnoj liniji uspeli su da zaustave sve napade gostiju iz Šapca. Ipak prvu ozbiljniju priliku imao je Nikola Futrula u 25. minutu, kada se oslobodio protivnika, a onda šutirao pored gola. Samo dva minuta posle toga usledio je dobar udarac glavom Blagojevića. Domaćin je ostao bez najboljeg strelca Furtule u 44. minutu, a umesto njega je ušao mladi Dušan Vlalukin, koji je doneo mnogo živosti i pokrenuo je kanarince. To se moglo videti i na početku drugog poluvremena. Odličnu partiju u drugom poluvremenu pružio je i Nikola Čolić, koji je vodio veliku borbu na sredini i u većini situacija je izlazio kaopobednik. Maestralni Vidak Bratić je u 78. minutu napravio dve izmene i to se pokazalo kao dobro, jer su Stojanović i morise uneli dosta živosti. Kada su mnogi mislili da će se meč završiti bez golova i pobednika usledio je akcija iz udžbenika, koju je na maestralan način završio Moris, koji je još jednom pokazao da će biti veliko pojačanje RFK Novi Sad u ovoj sezoni.