Vidak Bratić: Da sutra pobedi fudbal u Novom Sadu!

Sutra sa početkom od 19 časova na “Karađorđu” sastaće se RFK Novi Sad i FK Vojvodina u okviru 1/16 finala Kupa Srbije.

Kroz istoriju od 68 godina ova dva kluba odigrali su 12 zvaničnih međusobnih mečeva, prvi u sezoni 1955/56 (Kup Maršala Tita), a poslednji put sastali su se 2004/05 (Kup Srbije i Crne Gore).

Svoja očekivanja pred sutrašnji meč izneo je trener RFK-a Vidak bratić:

– Drago mi je što se Vojvodina i Novi Sad sastaju. Za nas ova utakmica možda nije baš u pravo vreme, ali lepo je u Novom Sadu imati jedan ovakav derbi. Nažalost mi smo u Prvoj ligi i grčevita je borba za opstanak,  dok je Vojvodina sa druge strane ozbiljan tim, ozbiljan klub koji nikad nije bio organizovaniji klub u istoriji. Radio sam i kao trener i kao igrač i smatram da je Vojvodina jedan od najozbiljnijih klubova u Srbiji.

Što se tiče same utakmice, sigurno je Vojvodina favorit, a što se tiče nas želim da moji igrači izađu na teren i pokažu šta mogu i koliko mogu u ovom momentu, da se odigra jedna lepa utakmica i da pobedi fudbal u Novom Sadu – rekao je Vidak Bratić.

Trener Vojvodine Ranko Popović smatra da je njegova ekipa favorit u ovom susretu ali da njegovi igrači to moraju da opravdaju i na terenu:

–Zaista je lepo kada se događaju ovakve stvari, kada postoji jedan gradski derbi, jedan rivalitet, ali pre svega poštovanje između klubova i nas aktera. Bilo bi lepo da svi budemo na nivou onoga što se očekuje od nas i što imena klubova iziskuju. Ne postoji kategorija ni mesto na tabeli kada su ovakve utakmice u pitanju i to nije floskula, jednostavno, kada je gradski derbi, tu je stvar karaktera i prestiža, sve staje u 90 minuta i padaju sve barijere i sve što važi u prvenstvu, na jednoj utakmici važi samo momenat, inspiracija i da si tu kada treba. Ja se nadam da ćemo to biti mi. Vojvodina jeste favorit i ne bežimo od te uloge, ali to moramo da opravdamo na terenu. I to očekujem od mojih momaka, da budu na visini zadatka i da budu u rangu renomea kluba koji predstavljaju – rekao je Popović.

Utakmica RFK Novi Sad 1921 – Vojvodina na programu je u sredu u 19 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena sport 3.

Što se tiče prodaje karata, do 31. oktobra možete kupiti na stadionu RFK Novi Sad (Rumenačka 152) svaki dan u periodu od 9 do 14 časova i od 17 do 20 časova. Karte na dan utakmice možete naći na blagajnama stadiona „Karađorđe“, po sledećim cenama:

Istok: 200 RSD

Zapad: 200 RSD

Jug: 100 RSD

Sever: 100 RSD

Sav sakupljeni novac od prodaje karata biće uplaćen za lečenje devojčice Zare Urukalo.